Turismo Veloce

TURISMO VELOCE

 „Turismo Veloce  е  най-смелият мотоциклет, създаден от MV Agusta.  Вдъхновението ни не е породено от нашите 75 световни титли или легендарните ни пилоти, които поставят нови рекорди за скорост или мощност. Този път, ние приехме предизвикателството да създадем туриристически мотоциклет с името „Veloce” /Бърз/, вдъхновен от вълнуващите победи в най-големите състезания. Това е Turismo Veloce!”  

Джовани Кастильони                                                                                                              

Turismo Veloce 800 е за истински пътешественици с приключенски дух, готови да открият нови емоционални преживявания на пътя.

 Последното творение на MV Agusta е произведено в две версии: Turismo Veloce 800 и Turismo Veloce Lusso 800, в цветови комбинации: червен/сребрист и сив/сребрист.

Бърз, маневрен, елегантен и лек, Turismo Veloce 800 притежава рядко срещани характеристики в този изключително конкурентен сегмент. Моделът пресъздава концепцията на  MV Agusta за туриристически мотоциклет, който доставя несравнимо удоволствие на водача. Ненадминат дизайн и технологично съвършенство във всеки детайл, с педантично изпълнение, достойно за уважение. Хидравличният съединител с ограничено приплъзване и страничните куфари за багаж с обем 30 литра, са само част от екстрите на модела, които осигуряват максимален комфорт при преодоляване на всяко предизвикателство на пътя.

 Turismo Veloce е създаден победител в своята категория и претворява опита на MV Agusta в нещо повече от мотоциклет – модел от ново измерение, което премахва всички ограничения, за да погледне под различен ъгъл на приключенията на пътя. Turismo Veloce преминава тестове в продължение на две години и повече от  10 000 км на пътя.

 Мотоциклeтът е с изцяло ръчно регулируемо окачване. Версията „Lusso” е с електронно контролирано окачване и система за контрол на стабилността.

Мощността на 800 кубиковия трицилиндров двигател е ограничена на 110 конски сили, а общото сухо тегло на мотоциклета е намалено на 191 кг. Характеристики, които удовлетворяват изискванията на широк кръг от мотористи и позволяват на Turismo Veloce 800  да постигне невероятна пъргавина и интуитивна динамика, съчетани с изключителен дизайн.

Индивидуалността на Turismo Veloce е подчертана с 15 % увеличен въртящ момент в средните обороти, което води до намаляване консумацията на гориво с около 20 %.

Независимо, че Turismo Veloce  има изключително компактен вид, той притежава сериозно оборудване: пълен комплект LED светлини, инструментален панел с голям пет инчов цветен дисплей с Bluetooth  и регулируемо предпазно стъкло. Електронният пакет е последна дума на технологичните постижения и включва тракшън контрол, скоростна кутия с електронно управление ЕAS 2.0 и 4-ри настройки на двигателя: „Touring”, „Rain”, „Sport” и “Custom”.

Невероятно предимство е приложението WEB 2.0, което позволява на водача да споделя своите GPS маршрути и данните на Turismo Veloce  с други собственици на този модел през специално App приложение.

Zandona RST Arai