main

Rivale

Новият MV Agusta Rivale 800 – нов сегмент в производството, ново предизвикателство.  

Уникален дизайн, технология и абсолютно удоволствие при каране. Съвършенство! Компанията MV Agusta навлиза в нов пазарен сегмент, там където само емоциите доминират. Новият MV Agusta Rivale 800 разполага с изключителни характеристики: 170 кг, 125 к.с. Компонентите и елементите са ненадминати във всяко отношение. MV Agusta Rivale 800 е резултат от страст, опит и вдъхновение и е истински представител на историческата марка. Rivale 800 гордо допълва гамата от трицилиндровите двигатели, който дебютираха с F3 675, Brutale 675 и Brutale 800. 

Rivalе 800 излъчва емоционален дизайн от всеки ъгъл. Доминиращ на пътя със своята смесица на хармонични и футуристични черти като същевременно запазва перфектния баланс, съдържащ елементи, които привличат окото ти, с невероятно ниво на внимание към детайла. 
Скулптурна композиция, в която двигателят и шасито са винаги на фокус. Предният обтекател е компактен и дискретен, характеризиращ завършен темперамент и идентичност. Три елемента – калник, страничните панели и резервоара за гориво са индивидуални, но обединени, за да формират силна графична линия, който прави тази машина лесно разпознаваема.

Средната част е проектирана така, че да дава достатъчна свобода и комфорт на ездача, което позволява максимална свобода на движение на достатъчно голямото и ергономично седло.

Задната част е продължение на средната част с елегантна, криволичеща, завършваща във формата на острие линия с вградени LED светлини, за да акцентират върху задния профил.

Отпред профилирания LED фар подчертава агресивността на мотора, свиващ визуална му ширина. Това решение предлага абсолютно отличителна идентичност и увеличава видимостта при шофиране. Предните мигачите са интегрирани перфектно с красив дизайн в отделни елементи на кормилото. Задните светлини и мигачите са настанени в два отделни елемента в опашката на мотора. Огледалата за обратно виждане са естествено продължение на кормилото, интегрирани безупречно в дизайна на мотора. Те може да се прибират за спортно каране на затворени пътища или писта.

Арматурното табло е проектиран специално за Rivale 800 с модерен монохромен многофункционален дисплей. То е компактно, за да се вгради в предните аеродинамични пропорции на дизайна, и в същото време остава напълно четливо като същевременно предлага максимална достъпност на информацията и функционалност.

Шасито и двигателят отново са главните действащи елемента. Те изобразяват перфектна комбинация от фина инженерна мисъл в смес от скулптурна красота, механична чистота, функционалност и обща ефективност. Три цилиндровия двигател дава пъргавост, бързина, динамика и душата на новия Rivale 800 надхвърляща въображението. Компактноста е задължителен елемент, освен технологичните постижения. Три цилиндровия редови двигателна Rivale 800 разполага с датчик-брояч на завъртанията на коляновия вал, иновация който дебютира при F3 675, уникално решение за пътя, въплъщение от състезателния дух на MV Agusta. Технологията MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) позволява гладко освобождаване на мощността, динамика дори и в екстремни натоварвания, с вградени три двигателни карти по желание на ездача. Потребителската настройка позволява пълна свобода в отговор на личните изисквания и предпочитания на водача. Подаването на газта е подпомогнато от технологията Ride-By-Wire.

Рамата е подписа на философията – MV Agusta. Предната част се състои от стоманени тръби, съчетан във задна част от две алуминиеви плочи, които действат като опорна точка за изваяния едностранен шарнир и задно окачване. Размерите на шасито са предефинирани за да се гарантира невероятна стабилност и управление, ъгъла на вилките е повишен с половин градус в сравнение на Brutale 800. Ходът на окачването, както на вилките, така и на задния амортисьор, също е повишен, за да осигури комфорт и адаптивност към повърхността на пътя. Окачването е Marzocchi и Sachs. Те са напълно регулируеми за отскок, натиск и натягане на пружината.

Както е на всеки байк от семейството на MV Agusta, спирачната система използва най-добрите продукти, за да се постигне отлична производителност. Чифт предни дискове с диаметър 320 mm с радиален блок Brembo с вградени по четири бутални цилиндъра. Задната спирачка се състои от диск диаметър 220 mm, с вграден двуцилиндров блок.

Zandona RST Arai