main-rd

Изследователски център на Cagiva

От 1987 г. насам Изследователският център на Cagiva в Сан Марино е най-важният център за разработки на мотоциклети в Италия, където наред с няколко други проекти, бяха конструирани печелившата Cagiva 500 Grand Prix, Ducati 851 и 916, както и всички модели до невероятните MV Agusta Brutale и F4.

Масимо Тамбурини, който в продължение на повече от тринадесет години ръководи Изследователския център, изпълнява главната роля за създаването на славните мотоциклетите MV Agusta и е отговорен за нaлагането на изключителния италиански дизайн в целия свят. Усъвършенстване, внимание до последния детайл, функционалност и производителност, винаги са били и ще продължават да бъдат основен фокус при проектирането и разработването на мотоциклети в Изследователски център на Cagiva.

През януари 2009 г. Клаудио Кастилиони е назначен за директор на Изследователския център, президент на MV Agusta и ръководител на производството. В Изследователския център, състоящ се от около петдесет души, се създават нови модели от първоначалната концепция до пълна индустриализация, а дизайнът и разработването на специалните части се извършват в централата на компанията във Варезе.

Zandona RST Arai