brutale-1090RR

BRUTALE RR 1090

Легендата е преродена и семейството на Brutale продължава да нараства. През 2012 г. серията MV Agusta Brutale се разширява с трета версия, три различни модела за пилоти с различни нужди, но всички с една основна цел – максимално преживяване при карането на Supersport Naked. Наред с навлизащия Brutale 920 и Supersport Brutale R 1090, вече се появи и Brutale RR 1090, един истински супер мотоциклет със 158 к.с.

Максимални експлоатационни качества без компромис – това е кредото на новия      Brutale RR 1090. Той е най-важното попълнение към новата линия на Brutale за 2012 г. и е абсолютна ракета, с изключителни експлоатационни качества и ниво на управление, което прави всички останали мотори негово бледо копие. 4-цилиндровият 1078cc двигател с радиални всмукателни и изпускателни клапани предлага възможно най-голямата мощност от всички видове Brutale. Нови разпределителни валове, нова всмукателна система, нови дросели (същият диаметър като F4) – всички те допринасят за рекордното ниво на мощност от 116,5 kW (158 к.с.) при 11 900 оборота в минута. Този двигател е просто изключителен и може да задоволи дори най-взискателните пилоти, благодарение на добавените плъзгащи съединители, новите режими на двигателя и тракшън контрол с  8 степени на регулиране.

Шасито на MV Agusta Brutale RR 1090 е като автентичен супербайк без спойлери, с ултра леко хром-молибденово стоманено тръбно шаси, което е ръчно заварено (TIG), с регулируема геометрия на завой, която позволява на пилота да приспособи към своя стил на управление. Логично, супербайкът се нуждае от най-доброто налично окачване: Marzocchi 50 мм USD предни амортисьори с DLC покритие, заедно с единичен заден амортисьор Sachs с ниско- и високоскоростен регулатор на налягането и височината. Като завършек на високото ниво на компонентите са спирачките и джантите: Brembo моноблок предни спирачни апарати (същите като на хиперспортния F4RR) с 320 мм вентилирани спирачни дискове, както и ковани алуминиеви джанти, които тежат с 1 кг по-малко от летите джанти и спомагат да се намали подресорната маса.

Новият Brutale RR 1090 предлага изключително високо ниво на завършеност с вграждането на преден фар с LED-светлини, LED предни мигачи, вградени в огледалата за задно виждане и задни LED-мигачи. Brutale RR 1090 е наличен в 3 цветови комбинации: Америка, червено/сребристо и матово сиво/матово черно.

Zandona RST Arai