brutale-920

BRUTALE 920

ЛИНИЯТА BRUTALE СЕ РАЗШИРЯВА 

Продуктовата гама на MV Agusta се разширява с представянето на новия Brutale 920. Този невероятен байк удиви мотоциклетния свят със своя уникален дизайн, който и до ден днешен е недостижим. От самото си представяне до днес Brutale продължава да е лидер и в дизайна, и в технически характеристики. С дебюта на новия Brutale, най-красивият и мощен байк сега е достъпен за още повече мотористи, които винаги са мечтали да изпитат емоции, които само Brutale може да достави. Нов двигател, нови елементи на шасито, цяла седалка с дизайн, съсредоточен върху удобството, Brutale предлага нова интерпретация на един байк с високи експлоатационни качества. Това е мотоциклет, предлагащ агресивен стайлинг и функционалност в съчетание с интуитивно шаси. Brutale, невероятно лесен за каране, никога досега не е бил толкова комфортен и интуитивен.

С цена, определена от експлоатационните качества, Brutale без съмнение е новото постижение в категорията на Naked спортните байкове. Благодарение на технологично усъвършенстваният 4-цилиндров двигател с радиални всмукателни и изпускателни клапани, съчетани със същия модерен усъвършенстван модул за контрол на двигателя като 1090RR, заедно с едно от най-еволюиралите шасита, Brutale може лесно да укроти дори най-взискателните пътища и спортни трасета.

Усъвършенстваните експлоатационни качества са съчетани също и с  нов външен вид, с доминиращ черен цвят, както при новия стайлинг на седалката, така и при предпазния капак на радиатора. Но външният вид не е всичко. Oгромно внимание е съсредоточено върху комфорта на моториста с помощта на редизайнът на цяла седалка, който подобрява едновременно удобството на моториста и на неговия спътник.

Проектът Brutale продължава да бъде верен на първоначалните цели, като MV изгради най-компактния и лек Naked мотоциклет, оборудван с шаси супербайк и характеристики на двигател, които биха очаровали дори и най-взискателните мотоциклетисти.

Основните характеристики на новия Brutale са:

  • 4-цилиндров двигател  с радиални  клапи
  • Модул за контрол на двигателя, марка  Magneti Marelli 5SM
  • Тракшън контрол система с 8 нива на регулиране    
  • Тръбна стоманена рама с алуминиеви странични панели за максимална устойчивост при усукване
  • Едностранен шарнир с регулируем задeн амортисьор Sachs
  • Регулируема предна вилка с обратни амортисьори марка  Marzocchi, с диаметър 50mm
  • Състезателни  радиални спирачни апарати с марка Brembo

По-ниска и по-тясна цяла седалка. 

ДИЗАЙНЪТ  

Новият Brutale е несъмнено БРУТАЛЕН. Същевременно с това е интерпретация на най-желаните Naked байкове в света. Вниманието към детайла е това, което прави този нов модел различен и дори по-лесен за използване при ежедневно каране. Единичната цяла седалка е по-удобна и за водача, и за пътника. Мигачите вече не са интегрирани при огледалата, а са поставени на места с по-добра видимост при градския трафик, окачването е по-меко и по-удобно. Brutale е по-лесен за каране повече от всякога и е с маниакално внимание към детайла – нещо, което се очаква от MV Agusta. Достатъчен е само един поглед към стоманената тръбна рама, регулируемото кормило с анодизирано покритие, изчистените дизайнерски форми на превключвателните и спирачни лостове, едностранният заден шарнир и уникалните колела, за да се забележи защо Brutale е най-красивият Naked байк на света.
Този модел се предлага в две цветови гами – черно и бяло. Монохромните цветове на този шедьовър на италианския дизайн спомагат за подчертаване на техническия детайл.

ДВИГАТЕЛЯТ

4-цилиндровият с 16 радиални клапана двигател на MV Agusta е достигнал ново ниво на развитие и технология. Новият 921cc двигател на Brutale, намира перфектен баланс между мощността и управлаяемост. Новият 4-цилиндров MV Agusta притежава 129 конски сили с широка крива на въртящия момент, невероятна  мощност, които никога досега не са били толкова лесни за контролиране.
Brutale има няколко специални компонента на двигателя. Това са новият цилиндров  блок със 73 мм бутала, както и охладителна система с резервоар на радиатора, със същото налягане като атмосферното, която позволява да се контролира температурата на двигателя при екстремни трасета или натоварени градски условия. Всмукателната система работи чрез 46 мм дроселови клапи, марка Mikuni, които се контролират от иновативната система за управление на двигателя. Електронната система на Magneti Marelli 5SM ecu контролира впръскването на горивото и запалването в различните режими при работа на двигателя. Двата режима на двигателя (Нормален и Спортен) позволяват на пилота да настройва системата за управление съобразно условията, използвайки 8-степенната система за тракшън контрол. Това позволява Brutale да бъде под контрол дори, когато се кара с максимално натоварване.

ШАСИ

Конфигурацията на повечето от компонентите на шасито на Brutale и неговата геометрия са подобни на 990R и 1090RR. Рамата е съвкупност от стоманени  решетни структури и странични алуминиеви панели, станали запазена марка на MV Agusta от първото й приложение при модела F4. Tази структура на рамата e многократно копирана от други производители, но никога не е постигнато това качество. Размерите на шасито са същите като на другите модели на Brutale, като предлагат перфектен динамичен баланс и прецизен синхрон с командите на водача. С 1430 мм разстояние между осите, 25° ъгъл на кормилото, новият Brutale несъмнено предлага най-добрия баланс между бързина и стабилност. Техническа особеност на новия Brutale представлява новата кормилна система, предлагаща устойчивост за този вид Naked, който несъмнено се очаква да стане новият пример за лесно управление. В допълнение към променения дизайн на кормилната система e и новата регулируема система на окачване. Tя е по-мека и по-плавна и не е толкова чувствителна към реакциите на по-малко опитните пилоти. Но не правете грешки, новият Brutale е все така  брутален заради многото възможности за регулиране на предното и задното окачване. Само с няколко превключвания на регулатора може лесно да превърнете Brutale в пистово оръжие.
Новото Brutale е забележимо и със своята бързина: новите гуми Pirelli Angel правят идеално сцепление с настилката и задната гума с размери 180/55 спомага да се извадят 129-те конски сили от 4-цилиндровия  двигател. С експлоатационни характеристики на суперспортен модел и поведение като това на среднотежък модел, новият Brutale от MV Agusta продължава да нaлага нови нива в сегмента на Naked спортните байкове.

Zandona RST Arai