Brutale 800

BRUTALE 800

Двигателят на Brutale 800 предлага повече мощност, въртящ момент и динамика. С ново регулируемо окачване и усъвършенствана електроника Brutale 800 е лидер в своя сегмент. Специалните цветове подчертават без грешка линиите на MV Agusta.

Трицилиндровото Brutale е изключително подвижно и невероятно лесно за управление. С мощността на двигателя, въртящ момент, сравним с 1000 кубиковите мотоциклети и тегло само от 167 кг, Brutale 800 предлага уникална мощ в съотношение с тегло си.

Новият изключително надежден пакет електроника е сред първенците в тази категория: MVICS e интегрирана система за управление на превозното средство, включваща напълно електронно управление на дросела с 4 режима на двигателя и 8-степенен тракшън контрол. С помощта на тези системи двигателят работи оптимизирано и гарантира безопасността и ефективността на пътя и пистата, което позволява на водача да се концентрира изцяло върху шофирането. 3-цилиндровият двигател, който дебютира при F3 675, представлява основа за технологичен напредък в своя клас, благодарение на изключителните технически решения, като например обратно въртящ се колянов вал, използван в MotoGP. Рамката е разработена от MV Agusta и е с уникална структура: тя е с стоманена пергола съчетана с плочи от алуминиева сплав и едностранно задно окачване.

Brutale 800 се присъединява към Brutale 675 с повишена ефективност, динамика и недосегаемия стил, присъщ за MV Agusta. Мотоциклет, който може да задоволи и най-взискателните ентусиасти.

Основните характеристики на MV Agusta Brutale 800:

  • Трицилиндров редови двигател с обратно въртящ се колянов вал
  • Технология MVICS
  • Осем степенен регулируем тракшън контрол
  • Рама, смес oт стоманена решетка и алуминиеви пластини за висока устойчивост на усукване
  • Едностранно окачване с регулируем заден амортисьор
  • Обърната регулируема 43 мм вилка
  • Предни състезателни радиални спирачни апарати

Дизайнът

MV Agusta Brutale 800 е отличителен и перфектно съчетаващ естетика, функционалност и ергономичност. Впечатляваща комбинация между механични компоненти и дизайн. Три-цилиндровия двигател е напълно видим, в същото време обгърнат от стоманената решетка на рамата. Дизайнът на ауспуха осигурява максимален капацитет и елегантност. Фаровете допринасят за уникалния дизайн чрез комбиниране на оригинални елементи и стилистичните особености на Brutale серията.

Двигателят

Новият 3-цилиндров двигател с 800 cc осигурява мощност и въртящ момент от 125 к.с. при 11600 обороти / мин., с ограничител на 13 000 оборота в минута. Максималният въртящ момент също е значителен, 81 нм при 8600 оборота. Кривите на мощността и въртящият момент гарантират бърза и щедра реакция на газта в целия оборотен диапазон. Тази производителност, в комбинация с тегло от 167 кг, поставя Brutale 800 на върха в неговата категория.
F3 675, Brutale 675 и новото Brutale 800 споделят повечето компоненти и основните технически решения, като обратно въртящия се колянов вал, използван преди това само в MotoGP, който е в състояние да предложи най-добрия баланс по време на шофиране, намалявайки инерцията при смяна на посоката и по този начин се увеличава маневреността на мотоциклета. Също така, затворен двигателен блок с интегрирани маслени и водни магистрали. Крайното предавателно число се увеличава чрез поставянето на пиньон с два зъба по-малко.

Електрониката

Brutale 675 може да се похвали с най-напредналото електронно управление в своята категория, а Brutale 800 превъзхожда чрез прилагането на още по-развита технология. Системата MVICS осигурява интегрирано управление на мотоциклета и на двигателя. Това позволява комбиниране на управлението на трите цилиндъра с тракшън контрола, за да се постигне висока производителност с осигурена безопасност. Технологичните иновации се допълват от използване на изцяло електронно управление на дроселовата клапа, заедно с четирите режима на работа на двигателя. В сравнение с традиционното механично управление, електронното позволява постигането на оптимална ефективност, която надхвърля всички очаквания. Brutale 800 разполага с четири режима на двигателя, три предварително зададени и един напълно приспособим, така че да може да изберете най-подходящия според специфичните условия.

Шаси

Безспорна запазена марка на MV Agusta е стоманената решетка от тръби с алуминиеви плочи и едностранното окачване, предназначени да осигурят най-ефективно предаване на силата върху асфалта.

Окачване

Подобрена производителност чрез увеличаване нивата на контрол и многофункционалност: MV Agusta Brutale 800 е оборудван обърната вилка и хидравличен абсорбер с възможност за настройка и ход от 125 мм. Задният амортисьор осигурява 119 мм ход с регулируема компресия. Всичко това допринася за гъвкавостта на Brutale 800.

Спирачките

Brutale 800 предлага спирачна система от най-високо качество, използвайки чифт предни 320 мм в диаметър дискове Brembo и четири-бутални (диаметър 32 mm) радиални спирачни апарати. Също така отзад е с дву-бутални Brembo апарати (диаметър 34 mm), съчетани 220 мм диск.

Zandona RST Arai