Brutale_800_Dragster

BRUTALE 800 DRAGSTER

Италианската марка за мотоциклети MV Agusta представи за първи път в България новият Brutale 800 Dragster, последното произведение в колекцията от шедьофри на марката.
Официалната премиера на модела Brutale 800 Dragster на международната сцена предизвика истински фурор от нестихващи емоции в началото на годината. Превъзходството на Brutale 800 Dragster, е повече от очевидно и надминава дори и най-смелите очаквания на почитателите на италианската марка.
Brutale 800 Dragster се отличава с максимална еластичност, ниска консумация на гориво, крива на въртящия момент, която се движи плавно през целия обхват на мощността и несравнима компактност. Трицилиндровият двигател е специално разработен, така че да се фокусира върху бързата реакция и линейното разпределение на мощността.
Новото Brutale 800 Dragster претворява мотоциклетната страст в спираща дъха реалност, която се превръща в поредица от вълнуващи преживявания на пътя. Безспорното съвършенство в изработката провокира неутолим състезателен дух в притежателите на Brutale 800 Dragster, като не им позволява да останат безразлични в преследването на поредното предизвикателство по пътя към свободата на две колела.
Максималната мощност от 125 конски сили е достижима при 11 600 оборота в минута, докато максималният въртящ момент от 81 Nm настъпва при 8 600 оборота/минута. Сменяемата шестстепенна скоростна кутия е с предавателни отношения, които са проектирани да осигурят невероятно ускорение и максимална скорост.
Brutale 800 Dragster въплащава опита на MV Agusta и интуицията на неговите създатели, символизира мотоциклетното минало, настояще и бъдеще на няколко поколения. 100 % Brutale, нещо повече от мотоциклет – ненадминато технологично съвършенство, което излъчва прелестно сияние във всеки детайл и форма.
Инжекционната система MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) позволява гладко освобождаване на мощността и динамика, дори и при екстремни натоварвания, с включен осем степенен тракшън контрол, който напълно може да бъде изключен.
Седалката е проектирана така че да подобри комфорта на водача, като майсторските и стилни шевове издават естетическата принадлежност на модела. Brutale 800 Dragster се отличава с още по-функционални степенки и опори, нови предпазители на петите и специално разработени джанти.
Официален представител за страната на MV Agusta, е фирма „Сенакс” ООД, която
предоставя 12 % отстъпка до 15 август за всички налични модели на марката в шоурума на фирмата, с изключение на Brutale 800 Dragster.
Гаранционното и извънгаранционно обслужване на мотоциклетите MV Agusta е обезпечено в Senax Auto & Moto Service.

Основни технически характеристики на Brutale 800 Dragster:

  • Трицилиндров редови двигател, 798 кубика
  • Максимална мощност: 125 конски сили при 11,600 оборота/минута
  • Максимален въртящ момент: 81 Nm при 8,600 оборота/минута
  • Ограничител: 13,000 оборота
  • Сухо тегло: 167 кг
  • Съотношение мощност/тегло 1.34 кг/HP
  • Гуми: Pirelli DIABLO Rosso II 120/70 – ZR 17 – предна, 200/50 – ZR 17 -задна

Дизайн

Brutale 800 Dragster е непочтителен и стремителен, рязък, открит и раздразнителен. 100 % Brutale, нещо повече от мотоциклет – ненадминато технологично съвършенство, което претворява мотоциклетната страст в спираща дъха реалност и провокира неутолим състезателен дух. Най-екстремното Brutale досега не приема компромисите. Brutale 800 Dragster въплащава идеите, които оформят първите четирицилиндрови модели Brutale, есенцията на „naked концепцията”, която пресъздава един несравним стил, отличаващ се по забележителен начин във всеки детайл и форма. Истински мотоциклетен шедьовър, готов да превземе всеки маршрут.

Двигател

Максимална еластичност, ниска консумация на гориво и крива на въртящия момент, която се движи плавно през целия обхват на мощността. И несравнима компактност: трицилиндровият двигател на MV Agusta, с тегло само 52 килограма предоставя подобрена производителност и по-добро разпределение на теглото между осите. Специално е разработен, така че да се фокусира върху бързата реакция и линейното разпределение на мощността. Максималната мощност от 125 конски сили е достижима при 11 600 оборота в минута, докато максималният въртящ момент от 81 Nm настъпва при 8 600 оборота/минута. Сменяемата шестстепенна скоростна кутия е с предавателни отношения, които са проектирани да осигурят невероятно ускорение и максимална скорост.

Електроника

Новият MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) позволява гладко освобождаване на мощността и динамика, дори и при екстремни натоварвания, с включен осем степенен тракшън контрол, който напълно може да бъде изключен.

Окачване

Компактното междуосие от само 1380 мм, идентично с това на Brutale 800, осигурява перфектен баланс, отлично поведение и стабилност на пътя. Увеличената с 95 мм следа подсилва невероятните характеристики и гарантира още по-добър контрол над мотора. Задната гума Pirelli DIABLO Rosso – 200/50 – ZR 17, е повече от впечатляваща и грабва вниманието от пръв поглед. 43 мм обърната вилка Marzocchi предлага 125 мм ход, задния амортисьор Sachs дава на едностранното окачване от алуминии, ход от 125 мм. Седалката с височина от 811 мм, е проектирана да подобри комфорта и функцията, като е изработена с майсторски финиш и отличителни външни шевове. Brutale 800 Dragster се отличава с още по-функционални степенки и опори, нови предпазители на петите и специално разработени джанти.

Спирачки

Brutale 800 Dragster е снабден с първокласни спирачни компоненти „Brembo”. Спирачната система разчита на два предни 320 мм плаващи диска с четирибутални апарати/ 32 мм/ и един заден 20 мм диск с двубутален апарат /34 мм/.

Zandona RST Arai