brutale-675_2018

BRUTALE 675

С представянето на линията Brutale, MV Agusta създаде отправна точка към широкообхватната категория Naked, предлагайки продукт с един наистина уникален дизайн и ниво на изпълнение на Супербайк.

Днес, семейството на Brutale продължава да расте с въвеждането на изцяло нов модел, който е предопределен да се превърне в пример за подражание за средно тежката категория.

Появи се Brutale 675 – мотоциклет,  който отдава почит към предимствата и стайлинга на оригиналния Brutale и предлага функционалност, недостъпна за момента в този пазарен сегмент.

Невероятният изтънчен механичен дизайн е подплатен с ултра-технологично шаси, осигуряващи на  новото Brutale 675 гарантиран успех.

Иновативен ексклузивен проект, който в същото време е достъпен за всички страстни мотоциклетисти с различен опит. Този мотоциклет е в състояние да задоволи дори най-взискателните мотористи, както и тези, които са нови за спорта. От улицата до пистата, MV Agusta Brutale 675 е в състояние да се справи с всяка ситуация бързо и ефективно и предлага удоволствие, вълнение и емоция, характерни за  MV.

Лекота, подвижност и мощност над и отвъд всичко, предлагано от конкуренцията! MV Agusta Brutale има революционен двигател, който е най-модерния в сегмента на среднотежките мотоциклети. Новият 3-цилиндров двигател е взет директно от F3 и поставя нови рекорди за компактност и използване на най-новите технически решения, които преди това се срещат само при състезателните мотори от сериите MotoGP. Използването на системата MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) контролира дросела и съчетава режимите на двигателя с тракшън контрола. С мощността си от 108,5 к.с. при 12 500 оборота в минута и кривата на въртящия момент, новият модел на Brutale се доближава по параметри до 1000 сс мотори.
Шасито, по традицията на MV Agusta е без съперници в тази категория. Рамата е микс от стоманени тръби и алуминиеви компоненти, предлагащи ниво на стабилност, достойно да служи за еталон в своя клас.
Само 163 кг, MV Agusta Brutale 675 може да задоволи и най-взискателните мотористи. Изключителната лекота, съчетана с голяма мощност на двигателя, позволяват на  Brutale 675 да съпътства млади състезатели от началото на тяхното приключение на две колела по целия им път до върха на техните възможности.

По-конкретно, основните характеристики на MV Agusta Brutale 675 са:

  • Ултра-компактен 3-цилиндров двигател с обратно въртящ се колянов  вал.
  • Електронни технологии: MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System)
  • Тракшън контрол система с 8 нива на регулиране
  • Рама, направена от смес oт стоманени и алуминиеви компоненти.
  • Едностранен заден шарнир със заден амортисьор марка „Sachs”.
  • Регулируема предна вилка с обратни амортесьори с диаметър 43 мм
  • Състезателни спирачки с радиални спирачни апарати

Новият BRUTALE 675 ще се предлага на пазара в България от май 2012 г. и ще бъде достъпен в 3 цветови комбинации: червено / сребристо, перлено-бяло / матово златисто и матово Magno сиво / матово антрацитно.

ДИЗАЙН

Както всички продукти на MV Agusta, Brutale 675 се характеризира с един наистина уникален стил, при който се декорира дори и най-малкия детайл.
Интеграцията на резервоара за гориво със седалката и опашката е опорна точка в дизайна на Brutale 675 и демонстрира изключителната компактността на мотоциклета. Водачът се превръща в естествено интегриран елемент на мотора, перфектно поставен върху ултра-късо и подвижно шаси с най-тясното средно сечение, виждано при производство за Supersport. Всичко това позволява на мотоциклетистите лесно да поставят краката си здраво на земята. Тези детайли помагат на водача незабавно да се превърне в едно цяло с мотоциклета и да се развие перфектното усещане между Brutale 675 и пилотът. Компактната опашка, класическите за Brutale фарове и цифровото  табло са елементи, които допринасят за превръщането на MV Agusta Brutale 675 в изключително уникален мотор.

ДВИГАТЕЛ

3-цилиндровият двигател 675 сc, който направи своя дебют в Supersport F3, намира идеално приложение при Brutale 675, след поредица модификации, които го приспособиха перфектно към използването му от спорта в градски условия – нещо също типично за Brutale като модел.
Двигателят е изключително тесен и по-къс в сравнение с тези на конкурентите, благодарение на уникалното оформление на вътрешните пространства. С диаметър на буталото от 79 мм и къс ход от 45,9 мм, 3-цилиндровият MV Agusta е двигател с много голяма динамика, което позволява да достигне до нечувани до момента нива на мощност.
Brutale 675 има максимална мощност от 108,5 к.с. при 12 500 оборота в минута и 65 Nm въртящ момент при 12 000 оборота в минута, но още по-важно е силното разпространение на мощност и въртящ момент в целия диапазон на обороти и дори над оборотите след максимална мощност. Още по-важно от върхова мощност е фактът, че е продълговат и контролируем във всички ситуации. Благодарение на тази конфигурация, 3-цилиндровият  двигател е способен да преодолее градския трафик, както и да „изръмжи“, когато препуска по любимия си планински път.
Както и F3, Brutale 675 е с обратно въртящ се колянов вал, който обикновено се използва само при мотоциклети MotoGP. Тази важна функция на дизайнa помага на Brutale да достигне до непостижими преди това нива на динамичен баланс и лекота на управление. Компактните размери и намаленото тегло на двигателя го поставят начело на naked категорията и превръщат MV Agusta Brutale 675 в наистина уникален. Той се превръща в икона, благодарение на иновационните техническите решения – интеграцията на цилиндрите с картера, както и използването на системата MVICS. Друга важна подробност е фактът, че маслената помпа, водната помпа  и ангренажната веригa са напълно интегрирани в картера, което води до компактност и изчистена форма.
Brutale 675 е най-мощният  италиански  три цилиндров мотор, създаван досега.

ЕЛЕКТРОНИКА

Най-модерната електронна система за управление на двигателя при мотоциклетите със средно тегло, проектирана специално за Brutale 675. Системата за впръскване на гориво е изключително усъвършенствана с 47 мм дроселова клапа за перфектно горене при всякакви обороти. MVICS системата позволява на двигателя да отприщи рекордно ниво на мощност и контрол във всяка ситуация. Водачът може да избере един от 4-те режима или да персонализира  допълнителен  режим, за да достигне желаното ниво на мощност. Със системата MVICS е възможно да се генерира пълна хармония между мощност и тракшън контрол, който има 8 степени на регулиране и е достъпен в лявата част на кормилото и интерфейса на арматурното табло.

РАМА

Brutale 675 потвърждава факта, че MV Agusta винаги е в състояние да разработи изключително лесно и интуитивно шаси, като в същото време предлага максимална функционалност. Горната част е изработена от стоманени тръби, свързани с алуминиеви странични панели, в чиято долна част е закрепен двигателят. Всички нови модели MV Agusta са резултат от идеалната синергия между  инжинерните екипи, разработили шасито и двигателя.

ОКАЧВАНЕ

Оптималната работа на окачването е един много важен момент при разработването на Brutale 675. Носещата вилка с обърнати 43 мм амортисьори позволява на водача леко управление на мотоциклета,  както по най-трудните градски улици, така и по лабиринт oт планински пътища. Задното окачване работи чрез система предавателни лостове и има възможност за регулиране със 123 мм ход на вилката.

СПИРАЧКИ

Най-добрата налична в момента спирачна технология се използва при  MV Agusta Brutale 675. Тя включва радиални спирачни апарати от най-ново поколение на марката Brembo и спирачни помпи на марката Nissin с интегрирани резервоари за спирачна течност, подчертаващи Supersport намеренията за този проект. 320 мм предни вентилирани спирачни дискове са същите като тези, използвани при F3 и предлагат спирачна сила, напълно контролируема във всички ситуации.

Zandona RST Arai