Brutale_1090_R

BRUTALE 1090 R – MY2013

MV Agusta пуска изцяло нова гама четирицилиндрови Brutale през 2013 г. Най-популярните четирицилиндрови “naked bikes” са обновени с нови компоненти, качество и чар. Предлагат се три различни характера: Brutale 1090, Brutale 1090 R и Brutale 1090 RR.

Основните характеристики на новата серия 4-цилиндрови MV Agusta Brutale са:

  • Редови четирицилиндрови двигател с две конфигурации на мощността;
  • 8-степенен регулируем тракшън контрол;
  • Модулна рама с тръбна стоманена пергола и алуминиеви плочи, които предлагат висока устойчивост на усукване;
  • Едностранно окачване с регулируем амортисьор;
  • 50-милиметрова обърната вилка;
  • Спирачки с радиални предни апарати.

Дизайн

Външен вид и функционалност: следвайки тези вдъхновяващи принципи, Brutale продължава да очарова. Непосредствено въздействие имат осветителните елементи. Дневните светлини са разположени симетрично от двете страни на таблото. По този начин визията на мотоциклета е невероятна, освен това е по-видим както през деня, така и през нощта. Четирицилиндровият двигател подчертава своята компактност и изящно изпълнение със сребристия си цвят. Новият хромиран дизайн на колелата е изключителен и в същото време ефективен, теглото им е намаляло с 1.500 грама в сравнение с предишните модели. Двата нови ауспуха са ключов елемент от дизайна на мотоциклета, изглеждат още по състезателни, напомнящи на американски дракстер.
Стоповете на опашката използват най-новата технология, а огледалата за обратно виждане са изцяло обновени. В моделите Brutale 1090 R и 1090 RR предните мигачи са интегрирани в огледалата за обратно виждане. Седалката в новия модел е направена само от една единствена част, което допринася за изключителното удобство.

Двигател

Архитектурата на четирицилиндровия двигател на MV Agusta е част от историята и напълно в синхрон с гамата Brutale. С работен обем от 1078 куб.см. и диаметър и ход 79 мм и 55 мм той е уникално производителен. Моторът е с двоен разпределителен вал с по четири клапана на цилиндър, които са подредени в радиален модел. Двигателят е с водно охлаждане, а маслото с отделен радиатор.
Мотоциклетът се  предлага с две конфигурации на двигателя, които се характеризират с различни стойности на максимална мощност и въртящ момент: Brutale 1090 и Brutale 1090 R достигат 144 к.с. (106 кВт) при 10,300 об. / мин. и въртящ момент 112 Nm (11.4 кгм); Brutale 1090 RR достига впечатляващата мощност от 158 к.с. (116,5 кВт) при 11,900 об. / мин. и 100 Нм (10,2 кгм) въртящ момент при 10,100 об. / мин.
Скоростната кутия е шест степенна, с постоянно зацепване – още една причина поради която MV Agusta Brutale 1090 e изключителен.

Шаси

Шасито на Brutale се състои от изключително издържлива стоманена тръбна система ALS в комбинация с едностранен шарнир от две алуминиеви пластини. Тази конфигурация осигурява най-добрия баланс между ефективност и тегло. Размерите остават същите: междуосие от 1438 мм Brutale 1090 RR (1430 мм на Brutale 1090 и Brutale 1090 R).

Окачване

Brutale продължава да бъде еталон в управлението благодарение на непрекъснатите подобрения по окачването. Предната вилка е с диаметър 50 мм и е напълно регулируема. Новата ос дава възможност за бързо освобождаване на предното колело. Задният амортисьор е напълно регулируем с някои разграничения в зависимост от версията – Brutale 1090 RR предлага по-широк диапазон на настройки.

Zandona RST Arai