Новини

20151118_103201

MV AGUSTA С ДВЕ СВЕТОВНИ ПРЕМИЕРИ НА 73-ТО МОТОИЗЛОЖЕНИЕ EICMA: НОВОТО BRUTALE 800 и DRAGSTER RR LH44

MV Agusta отбеляза края на рекорден сезон на 73-то мотоизложение EICMA в Милано, Италия. При производството на мотоциклети компанията отчита увеличение от 25 %. 40 % от оборота на MV Agusta се дължи на успеха на моделите „Turismo Veloce” и „Dragster RR”, висок клас мотоциклети, благодарение на които печалбата на компанията нараства с 46 %, в сравнение с миналата година. Великобритания (+183%), Франция (+35%) и Германия (+23%) отбелязват най-висок ръст в продажбите, следвани от страните от Далечния Изток, където увеличението е 12 %, спрямо 2014 година.

MV Agusta представи новото лого на компанията, което пресъздава посланието за страстта и търсенето на предизвикателства. Претворените форми в концепцията на логото, показват прецизно внимание към всеки детайл и подчертават индивидуалността на марката и майсторското изпълнение на мотоциклетите. Символът дебютира върху новото „Brutale 800”, изцяло оригинален проект, създаден 15 години след първата поява на този стратегически модел, който представлява 25 % от производството на MV Agusta.

Новото „Brutale 800” е с по-изразени форми, модернизирано е с нови технологии и конструкторски решения, като пресъздава стила, който го превърна в икона на мотоциклетния дизайн. Страстните почитатели на серията „Brutale”, със сигурност ще забележат новия LED фар, с подчертана овална форма и по-голямата и ефективна тройна ауспухова система.  Опората на фара, седалката, както и голяма част от останалите компоненти, са изработени от олекотена сплав. Всеки елемент от този прецизен дизайн допринася за новото излъчване наBrutale 800”.

Двигателят покрива нормите Euro 4, мощността му е 116 конски сили при 11.500 об./мин. Въртящият момент е увеличен с 25 % и при 7.600 об./мин. е 83 Nm. Новото „Brutale 800” e единственият мотоциклет в този клас, снабден с електронен EAS 2.0 куикшифтър, който работи при възходящо и при низходящо превключване. Мотоциклетът е с хидравличен съединител. Двигателят се управлява от MVICS система, която включва електронно регулиране на газта и тракшън контрол с 8 степени.

2016-та година ще изненада страстните мотоциклетисти с още един неповторим модел – „Dragster RR LH44”, посветен на хората с колекционерски дух и ентусиастите по душа. „Dragster RR LH44” е нещо повече от ексклузивен модел, защото е вдъхновен от страстта на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън към марката MV Agusta. Пилотът на „The Mercedes AMG Petronas” и дизайнерите на MV Agusta, създадоха заедно над 50 дизайнерски детайла, които открояват LH44 от стандартния „Dragster RR”. Повечето от елементите, са изработени от ергал и карбон с матов завършек. Графиката на мотоциклета, е вдъхновена от каската на трикратния световен шампион – елементи в бяло, както и логото на пантерата, изобразено и върху седалката от алкантара. Състезателният номер 44 на Луис присъства  на плочката с автографа на пилота, като може да се забележи и върху изпускателната система на мотоциклета.

„Dragster RR LH44” ще бъде произведен в ексклузивна серия от 244 броя.

Посетителите на 73-то мотоизложение EICMA, се насладиха и на мотоциклета F3 AMG, който MV Agusta представи за първи път в Милано, след изложенията във Франкфурт и Токио. F3 AMG е създаден в партньорство с AMG и черпи своето вдъхновение от модела Mercedes-AMG GT.

Връзката със спортната кола на Mercedes-Benz личи във всеки детайл – кожената седалка с ярко жълти шевове, джантите, черните акценти в дизайна и логото AMG от двете страни на мотоциклета. F3 AMG се отличава с карбонов калник и състезателна капачка на резервоара.

Новостите при MV Agusta не спират дотук. Трицилиндровите модели се отличават с нови версии на „F3”, „Turismo Veloce”, „Stradale”, „Dragster” и „Rivale”, като двигателите им се открояват с черно покритие. „Dragster” и „Rivale” имат промени в графиките и нови цветови схеми. „Rivale” е с по-голям резервоар за гориво и вместимост, увеличена от 12.9 на 16 литра.

Новите модели на MV Agusta за 2016 година ще бъдат достъпни за клиентите още през месец декември 2015 г. Първите доставки на новото „Brutale 800” ще започнат през януари 2016 г.

Посетителите на EICMA 2016, имаха неповторим шанс да се докоснат до състезателните модели „F3 RC” и „F4 RC”, пилотирани от Жюл Клузел, Лоренцо Занети, Леон Камиер и Масимо Роколи, победител в италианския шампионат „Супер Спорт”. Пилотите от тима на „MV Agusta Reparto Corse” зарадваха своите многобройни фенове на 20-ти и 21-ви ноември на щанда на MV Agusta.

Bookmark and Share
« назад към новините

Zandona RST Arai